TILLID actueel

TILLID informeert u.  Op deze pagina vindt u updates over actuele juridische topics, toonaangevende zaken die TILLID behandelt en kantoorgerelateerd nieuws.

Een reisverzekering is geen reisdienst

08 oktober 2020 - Aansprakelijkheid & verzekeringen - Toerisme & reizen

Een verzekering is geen reisdienst en een reisverzekering evenmin een toeristische dienst. Het Hof van Beroep te Gent heeft zeer recent dit principe andermaal bevestigd en acht de reiswetgeving in haar geheel niet van toepassing op het luik reisverzekering.

Lees meer

Niet-naleving van de alarmbelprocedure bij faillissement: vanaf wanneer bent u veilig?

02 oktober 2020 - Ondernemingen & economie

Indien een bestuurder van een BV of een NV geconfronteerd wordt met het faillissement van zijn onderneming, bestaat het risico dat de aangestelde curator diens aansprakelijkheid zal trachten te weerhouden op grond van een “kennelijk grove fout die heeft bijgedragen tot het faillissement”, zoals de niet-naleving van de zogenaamde alarmbelprocedure.
Een belangrijk aspect hierbij is (het vertrekpunt van) de verjaringstermijn.

Lees meer

Rood, oranje of groen: wat met terugbetaling van de reissom?

21 september 2020 - Toerisme & reizen

De economische gevolgen van de coronapandemie treffen de reissector bijzonder en ongemeen hard. De toepassing van de dwingende reiswetgeving is daar zeker niet vreemd aan.

Lees meer

Een voetbaltrainer ontslaan, wat kost dat?

15 september 2020 - Arbeid & sociale zaken

Voetbaltrainers worden aan de deur gezet alsof het niets is; maar de club die de samenwerking met een trainer vroegtijdig stopzet, zal hiervoor wel een prijs moeten betalen.
Hoe hoog die prijs is hangt af van de duur van de overeenkomst en het loon van de trainer.

Lees meer

Zomerstage

11 september 2020

De voorbije weken deed Stéphanie PIROT zomerstage op ons kantoor. Met veel enthousiasme heeft zij onze advocaten ondersteuning geboden en al eens kunnen proeven van wat de advocatuur te bieden heeft.
Wij danken haar voor de fijne samenwerking en wensen haar alle succes in haar verdere studies en carrière.

Lees meer

Vacature administratief medewerker

01 september 2020

Tillid advocaten is een dynamisch advocatenkantoor actief in diverse juridische domeinen. Wij zoeken een administratief medewerker (m/v) om ons team te versterken.

Lees meer

De opschorting van de opzeggingstermijn

22 juni 2020 - Arbeid & sociale zaken

De opzeggingstermijn van een opzegging gegeven door de werkgever houdt vanaf 22 juni 2020 op met lopen, indien de arbeidsovereenkomst is geschorst omwille van overmacht ingevolge de COVID-19-crisis. Maar niet in alle gevallen ...

Lees meer

Verkiezing Orde van Vlaamse Balies

10 juni 2020

TILLID is verheugd en fier met de herverkiezing van mr. Hafida TALHAOUI als afgevaardigde van de Antwerpse fractie binnen de Orde van Vlaamse balies (OVB).

Lees meer

Een betere bescherming van slachtoffers van verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

25 mei 2020 - Strafrecht & salduz

Daar waar slachtoffers van bv. wraakporno vroeger enigszins lijdzaam dienden af te wachten, beschikken zij nu over concrete actiemogelijkheden om de verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames te doen stoppen.

Lees meer

COVID-19 als beroepsziekte

11 mei 2020 - Arbeid & sociale zaken

Recent werd COVID-19 erkend als beroepsziekte. Wij zetten kort uiteen wat dat juist inhoudt en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn voor werknemer en werkgever.

Lees meer

Een tijdelijke bescherming van ondernemingen die worden getroffen door COVID-19

28 april 2020 - Ondernemingen & economie

De bescherming van ondernemingen tegen faillissementen, beslagen en ontbindingen van overeenkomsten, voor zover deze ondernemingen zijn getroffen door de COVID-19 pandemie.

Lees meer

Één maand later… beknopte update rond de “coronavoucher”

27 april 2020 - Toerisme & reizen

Nu de voucher-regeling een goede maand oud is, past het even stil te staan bij de (ver)werking ervan in de reissector én een aantal aandachtspunten op te werpen.

Lees meer

Actueler dan ooit: het verzekeringsrisico “pandemie”

20 april 2020 - Transport & logistiek - Aansprakelijkheid & verzekeringen

Meer en meer zullen (niche-)verzekeraars, zoals deze die verzekeringsproducten voor specifieke industrieën (de transport- of evenementensector) aanbieden, de vraag krijgen tussenkomst (dekking) te verlenen naar aanleiding van de economische schade ten gevolge van de corona-pandemie.

Lees meer

De (buitengewone) algemene vergaderingen en vergaderingen van bestuursorganen van vennootschappen en verenigingen in tijden van COVID-19 : bijzondere volmachtenbesluit nr. 4 samengevat.

16 april 2020 - Ondernemingen & economie

U dient binnen uw vennootschap of vereniging de algemene jaarvergadering te organiseren en/of het bestuursorgaan dient samen te komen maar door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is het niet toegestaan fysiek samen te komen. Hoe lost u dit op?

Lees meer

Corona update - Termijn voor de algemene vergadering van de VME verlengd

10 april 2020 - Vastgoed & aannemingen

De termijnen waarbinnen de algemene vergadering van de vereniging van mede-eigenaars moet worden gehouden werden aangepast t.g.v. covid-19 pandemie.

Lees meer

De ene schorsing van de arbeidsovereenkomst is de andere niet

09 april 2020 - Arbeid & sociale zaken

Twee schorsingsgronden die mogelijk in dezelfde situatie kunnen worden ingeroepen, brengen voor werkgever en werknemer toch verschillende gevolgen met zich mee wat betreft de opzegging van de arbeidsovereenkomst.

Lees meer

Huren & verhuren in tijden van covid-19

02 april 2020 - Vastgoed & aannemingen

Een overzicht van de mogelijkheden op de private huurmarkt gedurende de coronacrisis.

Lees meer

Ondernemen in tijden van corona, de steunmaatregelen op een rijtje.

25 maart 2020 - Ondernemingen & economie

Door de coronacrisis komt uw KMO of zelfstandige onderneming zwaar onder druk te staan. Sommige ondernemers kunnen hun activiteit tijdelijk niet uitoefenen, anderen worden veroordeeld tot telewerk en nog anderen zien zichzelf geconfronteerd met een verplichte gedeeltelijke of volledige sluiting.
De overheid neemt echter een aantal maatregelen op verschillende niveaus om uw onderneming te steunen zodat u deze periode van teruglopende inkomsten het hoofd kan bieden.

Lees meer

Sociale verkiezingen uitgesteld

23 maart 2020 - Arbeid & sociale zaken

De sociale verkiezingen 2020, die hadden moeten plaatsvinden van 11 tot 24 mei, worden uitgesteld ingevolge de coronacrisis.

Lees meer

Coronacrisis - TILLID advocaten garandeert permanentie

19 maart 2020

Ons team blijft beschikbaar voor bestaand of nieuw cliënteel, voor dringende of niet dringende zaken, dit zonder in te boeten op kwaliteit.

Lees meer

Coronacrisis en de reissector

18 maart 2020 - Toerisme & reizen

Dezer dagen beheerst het corona-virus het nieuws… Evident dat dit ook een ernstige weerslag heeft op de reissector.

Lees meer

Corona en arbeidsrecht: voorkomen is beter dan genezen.

17 maart 2020 - Arbeid & sociale zaken

Het corona-virus beheerst het nieuws en heeft een grote invloed op verschillende aspecten van het arbeids- en sociaalzekerheidsrecht.

Lees meer

Tillid advocaten gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info