Aansprakelijkheid & verzekeringen

Zowel in private als professionele sfeer wordt men dagdagelijks blootgesteld aan diverse risico’s.  Het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht regelt de eventuele gevolgen bij een schadegeval.

TILLID adviseert en geeft passende bijstand aan zowel (niche-)verzekeringsmaatschappijen en hun verzekerden, ondernemingen en particulieren, bij polisanalyse en naar aanleiding van concrete aansprakelijkheidsvraagstukken.

Ook bij verkeersrechtelijke aangelegenheden bieden wij u alle nodige ondersteuning zowel in uw hoedanigheid van beklaagde als van benadeelde.

Behandelde materies zijn o.m.:

  • Opmaak en verdediging van schadeclaims
  • Negotiatie en screening polissen
  • Lichamelijke en materiële schade
  • Familiale risico’s
  • Verkeersrecht

Gerelateerde artikels

Een reisverzekering is geen reisdienst

08 oktober 2020

Een verzekering is geen reisdienst en een reisverzekering evenmin een toeristische dienst. Het Hof van Beroep te Gent heeft zeer recent dit principe andermaal bevestigd en acht de reiswetgeving in haar geheel niet van toepassing op het luik reisverzekering.

Lees meer

Actueler dan ooit: het verzekeringsrisico “pandemie”

20 april 2020

Meer en meer zullen (niche-)verzekeraars, zoals deze die verzekeringsproducten voor specifieke industrieën (de transport- of evenementensector) aanbieden, de vraag krijgen tussenkomst (dekking) te verlenen naar aanleiding van de economische schade ten gevolge van de corona-pandemie.

Lees meer

Tillid advocaten gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info