Toerisme & reizen

Het toerisme- en reisrecht is een specifieke niche waarin onze advocaten een stevige reputatie hebben opgebouwd en al jarenlang een klankbord zijn voor belangrijke spelers.

Het is een rechtstak die voortdurend in beweging is, met recent nog enkele belangrijke wetswijzigingen.

Het cliënteel van TILLID bestaat uit o.m. reisprofessionals, beroepsverenigingen en niche-verzekeraars. Wij adviseren bij commerciële geschillen, geschillen aangaande aansprakelijkheid van reisorganisatoren, reisbureaus en reisagenten en interveniëren bij fusies en overnames of financieel onvermogen.

Ook voor specifieke vraagstukken rond consumentenrecht, WER of beteugeling van illegale verkooppraktijken, doet de sector regelmatig beroep op ons kantoor.

Behandelde materies zijn o.m.:

  • Reglementering van en toegang tot het beroep
  • Pakketreizenwet en WER
  • Aansprakelijkheids- en insolventieverzekeringen
  • Specifieke due diligence en M & A
  • Geschillenbeslechting
  • Passagiersrechten (bij vluchtvertraging, annulatie, omboekingen, verlies van bagage, …)

Gerelateerde artikels

Een reisverzekering is geen reisdienst

08 oktober 2020

Een verzekering is geen reisdienst en een reisverzekering evenmin een toeristische dienst. Het Hof van Beroep te Gent heeft zeer recent dit principe andermaal bevestigd en acht de reiswetgeving in haar geheel niet van toepassing op het luik reisverzekering.

Lees meer

Rood, oranje of groen: wat met terugbetaling van de reissom?

21 september 2020

De economische gevolgen van de coronapandemie treffen de reissector bijzonder en ongemeen hard. De toepassing van de dwingende reiswetgeving is daar zeker niet vreemd aan.

Lees meer

Één maand later… beknopte update rond de “coronavoucher”

27 april 2020

Nu de voucher-regeling een goede maand oud is, past het even stil te staan bij de (ver)werking ervan in de reissector én een aantal aandachtspunten op te werpen.

Lees meer

Coronacrisis en de reissector

18 maart 2020

Dezer dagen beheerst het corona-virus het nieuws… Evident dat dit ook een ernstige weerslag heeft op de reissector.

Lees meer

Tillid advocaten gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info