Ondernemingen & economie

Voor uw onderneming is het van essentieel belang dat de nodige zorg wordt besteed aan het opstellen van uw contracten, dat het contact met uw handelsrelaties vlot en correct verloopt en geschillen vermeden dan wel efficiënt worden behandeld en opgevolgd.

U kan op onze advocaten rekenen dankzij hun jarenlange ervaring in de meest diverse commerciële aangelegenheden en het vennootschapsrecht, maar eveneens in kwesties rond marktpraktijken en mededinging.

TILLID onderscheidt zich door uw economisch belang voorop te stellen en het recht te gebruiken als middel om dit doel te bereiken.

Behandelde materies zijn o.m.:

  • Commerciële contracten
  • Vennootschapsrecht en corporate governance
  • Herstructurering, fusies en overnames
  • Faillissementen en ondernemingen in moeilijkheden
  • Distributieovereenkomsten
  • Marktpraktijken
  • Consumentenrechten
  • Invorderingen van niet betaalde facturen

Gerelateerde artikels

Niet-naleving van de alarmbelprocedure bij faillissement: vanaf wanneer bent u veilig?

02 oktober 2020

Indien een bestuurder van een BV of een NV geconfronteerd wordt met het faillissement van zijn onderneming, bestaat het risico dat de aangestelde curator diens aansprakelijkheid zal trachten te weerhouden op grond van een “kennelijk grove fout die heeft bijgedragen tot het faillissement”, zoals de niet-naleving van de zogenaamde alarmbelprocedure.
Een belangrijk aspect hierbij is (het vertrekpunt van) de verjaringstermijn.

Lees meer

Een tijdelijke bescherming van ondernemingen die worden getroffen door COVID-19

28 april 2020

De bescherming van ondernemingen tegen faillissementen, beslagen en ontbindingen van overeenkomsten, voor zover deze ondernemingen zijn getroffen door de COVID-19 pandemie.

Lees meer

De (buitengewone) algemene vergaderingen en vergaderingen van bestuursorganen van vennootschappen en verenigingen in tijden van COVID-19 : bijzondere volmachtenbesluit nr. 4 samengevat.

16 april 2020

U dient binnen uw vennootschap of vereniging de algemene jaarvergadering te organiseren en/of het bestuursorgaan dient samen te komen maar door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is het niet toegestaan fysiek samen te komen. Hoe lost u dit op?

Lees meer

Ondernemen in tijden van corona, de steunmaatregelen op een rijtje.

25 maart 2020

Door de coronacrisis komt uw KMO of zelfstandige onderneming zwaar onder druk te staan. Sommige ondernemers kunnen hun activiteit tijdelijk niet uitoefenen, anderen worden veroordeeld tot telewerk en nog anderen zien zichzelf geconfronteerd met een verplichte gedeeltelijke of volledige sluiting.
De overheid neemt echter een aantal maatregelen op verschillende niveaus om uw onderneming te steunen zodat u deze periode van teruglopende inkomsten het hoofd kan bieden.

Lees meer

Tillid advocaten gebruikt cookies om uw surfervaring gemakkelijker te maken en voor analysedoeleinden.  Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Meer info